Ondernemen, ken je klant

Wil je contact opnemen zie contact gegevens op mijn website hieronder of bovenin het menu.

Ondernemen doe je met je hart.

Ondernemen is je hart volgen.

Ondernemen betekent het uitvoeren van een bepaalde wens of taak. Vaak denken we hierbij aan ondernemers, wat mensen zijn die een onderneming bezitten. Een onderneming is een bedrijf, ofwel een organisatie met als doel geld verdienen. Ik denk dat het veel meer is. Ondernemen is je hart volgen, iedere dag je passie beleven.

De vraag is hoe realiseer ik mijn passie.

 

In mijn omgeving zie ik veel mensen zoeken naar een juiste vorm, ze willen hun passie en kwaliteiten graag neerzetten in de maatschappij. Sommigen mensen hebben moeite met het zetten van de eerste stap anderen kunnen moeilijk organiseren en verliezen het overzicht. Je hebt dan ook heel veel talenten nodig om tot een succesvolle uitvoering te komen. De vraag is moet je deze talenten allemaal zelf bezitten of gebruik maken van mensen met deze specifieke talenten.

De meeste mensen beginnen vanuit een vakmanschap maar komen er al snel achter dat, dat niet genoeg is. De vragen volgen zich dan al snel op; Op welke manier start ik formeel, volgens de wet een bedrijf; Wat is mijn doelgroep; Op welke manier moet ik mijn administratie vorm geven; Zijn er financieringsmogelijkheden.

Zijn de basis zaken geregeld en het bedrijf groeit, dan komt het bedrijf in de volgende fase en gaat personeel aannemen, hierbij komen kwaliteiten van veel mensen bij elkaar en gaat het over samen werken en samenwerken. Hier gaat het vaak mis. De ondernemer moet leiding gaan geven, de vraag is kan hij deze kwaliteit ontwikkelen, is dit wel zijn passie en hoe weet hij wat de drijfveren zijn van zijn personeel?

 

Over deze vragen zijn door de eeuwen heen al vele onderzoeken gedaan, vele boeken geschreven en theorieën ontwikkeld, maar waar ik altijd weer achter kom is dat deze theorieën één op één terug te brengen zijn naar de astrologie. De kleuren van de Disc methode zijn direct terug te vinden in je geboorte horoscoop. Je passie en essentie en worstelingen zijn direct terug te vinden via de structuur astrologie (zwarte lichten).

 

Wat betekent dit voor het ondernemen? Door middel van de astrologie en hierop gebaseerde simpele oefeningen kun je erachter wat je kwaliteiten zijn, wie je collega nu echt is, wat de mensen om je heen drijft. Hoe je een krachtig team kunt vormen. Hoe jouw onderneming zich kan ontwikkelen. Maar ook hoe je bijvoorbeeld met lastige klanten kunt omgaan. Je leert op een andere manier naar de mensen om je heen kijken.

 

Als mens en als accountant zie ik mensen graag groeien en vind ik het een uitdaging om met hun als adviseur de juiste structuur op te zetten en hun organisatie vorm te geven. Ieder bedrijf en ondernemer is uniek en specifiek. Dat maakt ze voor mij mooi, hier ligt mijn hart, mijn passie.

Dit is dan ook de reden dat ik je kan helpen bij dit proces, of het nu gaat of de opstart, de inrichting van je administratie, je strategie of je personeel.

Contact

Met vriendelijke groet

Anja Boom