Afbeelding Planetdance.
https://www.facebook.com/groups/1693468544223404

Hiervoor heb je, je geboortedatum, tijd en plaats nodig.

De horoscoop is een landkaart waarin energieën zijn vastgelegd. Deze energieën bestaan uit planeten, lichten en schaduwpunten. De planeten staan in huizen, dit zijn de hokjes waarin de horoscoop verdeeld is. Deze huizen staan voor de gebeurtenissen in je leven. De planeten etc. zijn vervolgens verdeeld over de vier elementen en de 12 horoscoop tekens.

Bijvoorbeeld. De planeet Mars, is een planeet met veel energie. Als hij in het eerste huis staat, dit is het huis dat staat voor "wie ben ik". Kun je bijvoorbeeld een hele goede sporter zijn, maar Mars kan ook door zijn sterke energie ervoor zorgen dat je snel geraakt bent en snel boos wordt.

Het kan ook zijn dat Venus in het eerste huis staat, dit is de planeet van de liefde en schoonheid. Deze persoon kan heel lief overkomen of mooi zijn.

De informatie van de planeten, lichten en schaduwpunten samen vormen op deze manier het karakter van een persoon. 

Cirkel van heelheid in deze link worden de elementen uitgelegd.

Zon in teken Waterman (21 januari t/m 19 februari)

Een Waterman is geboren in het element lucht.

Mensen geboren in het lucht-element nemen de wereld om zich heen waar via de geest. Ze denken, praten en communiceren. Ze bekijken de wereld om hun heen op gepaste afstand De Waterman wil hem graag veranderen naar zijn inzicht.

Een Waterman heeft als doel de wereld op sociaal maatschappelijk niveau te verbeteren. Hij wil graag sociaal maatschappelijke zaken aan de orde stellen en ze van vorm veranderen, naar zijn inzicht verbeteren. De sociale maatschappij is voor hem belangrijk niet het individu. Hij gaat voor zijn idealen op de barricade staan, opstandig, speels en rebels, een echte idealist, hij gaat ervan uit dat de rest van de wereld hem begrijpt en gewoon volgt.

Een Waterman heeft veel ruimte van zijn omgeving nodig om zijn eigen ding te kunnen doen Hij houdt niet van opgelegde regels maar bepaalt deze liever zelf. Hij zal zich niet gemakkelijk aanpassen aan opgelegde regels of geeft er zijn eigen draai aan. Hij is allergisch voor hol leiderschap en heeft moeite met opgelegde taken die niet onderbouwd of gemotiveerd zijn.

De Waterman is per uitstek een uitvinder en heeft een passie voor techniek.

Hij neemt graag het voortouw en de leiding. Zijn doel en ideaal is, gelijkwaardig voor iedereen. Hij sluit zich graag aan bij groeperingen, verenigingen die dezelfde idealen hebben als hij. De uitdaging voor een Waterman is zijn individuele kwaliteit te ontdekken en te zien dat ieder mens zijn eigen individuele kwaliteiten heeft, om deze dan vervolgens samen te brengen. Dan pas kan zijn water echt gaan vloeien over de aarde en zal het iedereen bereiken.

Ieder zonneteken staat natuurlijk ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen.

 

 

Zon in teken steenbok (22 december t/m 20 januari)

De steenbok is geboren in het element aarde.

Het is een vrouwelijke energie, vandaar dat deze duiding in de vrouwelijke vorm staat geschreven. Ze neemt de wereld waar met behulp van haar zintuigen. Horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Ze is heel gestructureerd en georganiseerd en een uitstekende vormgever.

De steenbok is gericht op de maatschappij, op een hogere vorm van leiderschap. Ze kan goed managen en overziet zaken en kan er vervolgens gestructureerd vorm aangeven, ze is hierbij opvallend vindingrijk.

Ze is ambitieus, ze heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en legt haarzelf en anderen hierbij normen en waarden op. Ze kan heel goed zelfstandig werken ze moet er dan wel voor zorgen dat er voldoende afstemming plaatsvindt met haar omgeving.

Ze is een leider, een voorbeeld, ze is erg ambitieus, ze werkt hiervoor zelf heel erg hard en is streng voor haarzelf en anderen omdat ze het heel belangrijkrijk vindt dat er iets bereikt wordt op maatschappelijk niveau. Hiermee loopt ze het risico zich te isoleren omdat ze van haar omgeving dezelfde hoge standaard verwacht.

Een valkuil voor de steenbok is dat ze de behoeftes van haar familie en haar gezin niet altijd ziet en daarbij ook haar eigen emotionele behoeftes uit het oog verliest. Ze reiken naar haar en naar haar emotionele zorg maar dit lijkt aan haar voorbij te gaan. Dit doet ze niet uit onwil maar door het hogere doel verliest ze soms de menselijke authenticiteit uit het oog.

Voor een steenbok is het tonen van emoties en zorg bijna een vorm van zwakte maar als ze dit durft te tonen en te leven dan pas wordt haar kracht en haar leiderschap een voorbeeld voor de mensen om haar heen.

Ieder zonneteken staat ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen.

 

Zon in teken boogschutter (23 november t/m 21 december)

De Boogschutter is geboren in het element vuur. Het is een mannelijke energie vandaar dat deze duiding in de hij vorm is geschreven, maar natuurlijk geldt dit ook voor alle vrouwen geboren met "zon in boogschutter".

Hij neemt de wereld intuïtief waar, kijkt vooruit en ziet de mogelijkheden. Als hij hierover praat dan betekent dit nog niet dat hij dit gaat doen maar alleen dat het kan of wat er zou kunnen. Hij zal altijd eerst kijken wat het voor hem betekent en zal moeten leren niet uit het oog te verliezen wat het voor de mensen om hem heen betekent.

De boogschutter is gericht op hogere kennis en filosofie, hij heeft een duidelijke eigen visie. Het is belangrijk voor een boogschutter dat hij blijft luisteren en communiceren met zijn omgeving zodat hij alle waarnemingen en veranderingen kan meenemen in zijn visie en deze tijdig kan verruimen of bijstellen, anders zien de mensen hem al snel als een betweter.

De Boogschutter heeft een drang naar hogere kennis en het uitdragen hiervan, maar ook de boogschutter zal de basiskennis tot hem moeten nemen, een brede waarneming moeten ontwikkelen alvorens de hogere kennis uit te kunnen dragen.

Een Boogschutter houdt van reizen, hij houdt van, mentaal reizen, geschiedenis maar ook van reizen naar het buitenland, weg van huis, verhuizen naar het buitenland.

De Boogschutter is doelgericht ziet zijn doel duidelijk voor zich en richt er zijn pijlen op. Belangrijk voor een boogschutter is, dat hij om zich heen blijft kijken naar wat er dichtbij hem gebeurd en ziet of mensen hem kunnen volgen. Zoals bij de jacht kunnen er gevaren of zaken dichtbij hem zijn die hij anders over het hoofd ziet. Hij dient te waken voor een tunnelvisie en open te staan voor alles wat er om hem heen gebeurd en dit te integreren in zijn doelen en visies. Pas dan wordt de boogschutter een wijs man.

Ieder zonneteken staat ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen.

 

Zon in teken schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Een schorpioen is geboren in het element water.

Een persoon geboren in het element water neemt de omgeving met behulp van sferen waar. Emoties, woede, liefde, verdriet etc.

Een schorpioen herkent deze emoties direct in de mensen om hem heen en benoemt ze, ontkennen van deze zaken heeft dan ook helemaal geen nut bij een schorpioen. Een schorpioen moet leren vertrouwen op de waarheid van dit gevoel, zoals alle watertekens. Als deze zaken niet worden bevestigd, als zij ze benoemd, gaat de schorpioen doorvragen en onderzoeken waar het echt over gaat.

Het is daarin tegen heel moeilijk voor een schorpioen om deze emoties bij zichzelf te erkennen en nog moeilijker is het voor een schorpioen om deze zaken over zichzelf met zijn omgeving te delen.

Een schorpioen kan hiermee de mensen in zijn omgeving direct en diep raken zonder dit zelf in de gaten te hebben. Als kind kan dit een reden zijn dat zij wordt afgewezen door haar omgeving. De schorpioen zegt wat zij voelt over de ander, de ander wil of kan dit niet erkennen en er ontstaat een breuk.

Het kan ook voorkomen dat het schorpioenen kind een onderstroom oppikt en dit onbewust uitspeelt tussen mensen of hierdoor precies gedaan krijgt wat ze wil hebben.

De volwassen schorpioen moet deze kracht als een gave leren gebruiken. Door de dingen in de diepte goed aan te voelen kan zij als zij dit met respect doet, de moeilijkste zaken, door onderzoek en doorvragen aan de oppervlakte brengen en tot een oplossing brengen. Dit gaat alleen als zij dit met liefde, respect en vasthoudendheid opbouwt en zij de ander een gevoel van basis veiligheid geeft zodat de ander weet dat zij geen misbruik van de situatie zal maken.

Ieder zonneteken staat natuurlijk ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen en al is de schorpioen een vrouwelijk teken voor mannen is deze duiding gelijk.

 

Zon in teken Weegschaal (24 september tot 23 oktober)

Een Weegschaal is geboren in het element Lucht. De energie van een weegschaal is mannelijk.

Hij is daarmee een lucht-mens. Dit betekent dat hij op een lucht manier waarneemt door te luisteren, erover na te denken en te analyseren of de feiten kloppen.

Hij bouwt zijn feiten kennis op door veel te luisteren, te lezen en dingen op te zoeken, hij checkt ze door er over te communiceren. Door er over te praten of te filosoferen, discussiëren vindt de weegschaal over het algemeen niet prettig. Het liefst houdt hij de communicatie luchtig. Hij verwerkt zaken eerst innerlijk alvorens er zich over uit te spreken. Het is niet zo dat een lucht mens niets voelt, alleen doet hij dit in een later stadium bijvoorbeeld als hij 's-avonds thuis op de bank zit.

Een persoon geboren in het teken weegschaal wil alles graag in balans houden. Het is een geboren bemiddelaar. Hij kan zaken objectief bekijken voor beiden partijen en vervolgens beargumenteerd de voor- en nadelen aan het licht brengen van beiden partijen. Als je iets aan hem vertelt wat nadelig is voor de ander dan zal hij direct het opnemen voor diegene die niet aanwezig is en zijn kant belichten.

Voor een weegschaal is de ander belangrijker dan hijzelf. Dit is een van zijn grootste valkuilen. Het is belangrijk dat een persoon geboren in het teken weegschaal zichzelf de vraag stelt, en wat vindt ik? en wat wil ik?

Hij wil zich graag volledig in liefde verbinden met de andere persoon, waar hij een relatie mee aangaat. Alles doet hij zodat de verbinding in stand blijft, maar ook hier moet hij ervoor zorgen dat hij zichzelf niet tekort doet. Pas als hij weet wat hij zelf wil kan hij er voor de ander zijn.

Samenwerken vindt een weegschaal heel belangrijk, hij moet ervoor waken dat dit niet ten koste gaat van de uitvoering er moet uiteindelijk wel iets gebeuren.

Ieder zonneteken staat natuurlijk ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen en al is weegschaal een mannelijk teken voor vrouwen is deze duiding gelijk.

 

Maagd (24 augustus tot en met 23 september)

De maagd is geboren in het element aarde, haar manier van het waarnemen van haar omgeving is via haar zintuigen. Horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Ze leeft in het nu en neemt waar wat er op dit moment is.

De maagd reageert direct op dingen die in haar omgeving gebeuren of gezegd worden ze houdt ervan deze zaken te analyseren tot in het kleinste detail. Het is dan ook moeilijk voor een maagd het grote geheel of doel te blijven zien, hierdoor kan het gebeuren dat ze soms voorbij gaat aan wat echt belangrijk is.

De maagd wil graag orde en overal structuur in aanbrengen, dit doet ze vanuit een drang om zaken tot in detail te analyseren. Dit maakt haar een harde werker, maar door de oneindige diepgang en perfectie heeft dit niet altijd het juiste effect. Ze verwacht van andere mensen net zoveel perfectie. Hierdoor maakt ze dikwijls een kritische indruk. Zaken loslaten in vertrouwen en ruimte geven aan dingen is dan ook een uitdaging voor de maagd.

De maagd is heel dienstbaar en helpt andere mensen graag, netheid en reinheid is bijna een levensmoto voor een maagd. Ze vindt het aardse lichaam en het goed zorgen voor dit lichaam dan ook erg belangrijk. Door haar kritische aard zijn sommige zaken soms moeilijk te verteren, hierdoor heeft een maagd soms last van darm- maag problemen.

Ieder zonneteken staat ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen. Het maagdteken is vrouwelijk daarom is deze duiding in de vrouwelijke vorm geschreven, maar voor mannen is deze duiding natuurlijk ook van toepassing.

 

Zon in teken leeuw (23 juli tot en met 23 augustus)

Een Leeuw is geboren in het element vuur.

Mensen geboren in het vuurelement zijn toekomst gericht dit betekent dat ze niet bezig zijn met het verleden of het heden maar denken in kansen en mogelijkheden. Ze bekijken zaken en zien onmiddellijk de mogelijk of onmogelijkheden van de dingen. Dit betekent nog niet dat ze voor deze specifiek benoemde mogelijkheid kiezen of dit willen, het benoemen van mogelijkheden en de verwarring over de keuze is dan ook dikwijls een valkuil in de communicatie met een persoon geboren in het vuurelement.

Een leeuw heeft een sterke identiteit, dit maakt hem ik gericht. Zijn eerste vraag is wat heeft deze gebeurtenis voor gevolgen voor mij wat zijn mijn mogelijkheden, wat zijn mijn kansen. Als hij daar zelf uit is zal hij er pas andere mensen bij betrekken die hem bij dit proces kunnen helpen. Hij is een leider en niet zoals de aarde mensen een vormgever. Hij zal zijn taken niet uitwerken of uitvoeren maar delegeren. De uitdaging voor een leeuw is dan ook leider te worden die zich blijft verbinden met de mensen en hun problemen (bij het vormgeven) om hem heen.

Doet hij dit dan is het een leider met een gouden hart, hij zal door het vuur gaan voor de mensen waar hij zich mee verbind. Door zijn vermogen tot denken in kansen en mogelijkheden kan hij ook gouden toekomsten creëren. Hij is dan ook een creatieve denker op alle vlakken.

Door zijn natuurlijk leiderschap en sterke identiteit is hij een voorbeeld voor de mensen om hem heen en kan hij ook goed, een voorbeeld rol bij de opvoeding van kinderen vervullen, maar ook hier is verbinding en oog voor de problemen van anderen heel belangrijk.

Ieder zonneteken staat ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen.

 

Zon in Kreeft (22 juni tot en met 22 juli)

De kreeft is geboren in het water element. Deze mensen nemen de wereld waar door te voelen wat voor sfeer er is, ze voelen wat voor emoties er spelen opdat moment. De kreeft is een vrouwelijk teken daarom is deze tekst in de vrouwelijke vorm geschreven maar voor een mannelijke kreeft is deze duiding hetzelfde.

Als ze ergens binnen lopen dan voelen ze of de sfeer goed is. Bijvoorbeeld, ze zitten in een groep en een paar mensen hebben ruzie met elkaar maar ze spreken dit niet uit. De kreeft voelt dit onmiddellijk aan en zonder dat er over gesproken wordt krijgt de kreeft een drang om dit op te lossen. De kreeft wil dan ook onmiddellijk de rol op zich nemen om het probleem op te lossen, zoals een moeder dat doet bij haar kinderen. Ze reageert direct en onbewust op prikkels van haar omgeving.

Zij neemt dus in veel gevallen al snel de rol van een moeder aan, ze wil iedereen een emotionele veiligheid geven. Dit doet de kreeft impulsief en onbewust. Hierdoor neemt de kreeft weleens een rol op zich die niet afgestemd is met de omgeving, een groep of persoon, zij komt dan als erg bemoeizuchtig over. De kreeft doet dit met de beste bedoelingen. De kreeft wil graag zorgen, voor iedereen, omdat een kreeft zich daar zelf goed bij voelt.

Je zult begrijpen dat als de kreeft direct reageert op de emoties van de ander, op een manier die gelijk is aan zijn eigen emoties, de kreeft ook snel persoonlijk geraakt wordt. De kreeft ziet niet altijd dat dit niet persoonlijk bedoeld is, want de kreeft wil alleen maar helpen, vaak dus vanuit een rol die zij onbewust op zich neemt. Zij heeft namelijk niet gevraagd of iemand anders de hulp wel wil. Hoe kan iemand die hulp nu niet willen? Het is dan ook belangrijk dat een kreeft leert zien dat een afwijzing van de hulp (goede raad) niet persoonlijk bedoeld is. Dit zou een soort mantra voor de kreeft mens moeten worden. "Het is geen persoonlijke afwijzing, het is niet persoonlijk bedoeld!".

De kreeft lijkt voorbij te gaan aan het feit dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven en dat iedereen de ruimte moet hebben om zelf fouten te maken en om op die manier dingen te leren. Mensen willen nu eenmaal gewoon hun eigen ruimte om hun eigen fouten te kunnen maken. De kreeft is als een moeder die leeft voor haar kinderen, maar kinderen worden volwassen en willen hun eigen verantwoordelijkheid en ruimte. Voor een kreeft is het dan ook nodig om zich bewust emotioneel te onderscheiden en af te scheiden van de ander zodat de kreeft een rol op zich kan nemen die door de kreeft is afgestemd met zijn omgeving. Zodat haar inzet gezien, gewaardeerd en gehoord wordt.

Op het moment dat een kreeft geraakt wordt, dikwijls dus onbedoeld, ontstaat er een litteken in de ziel van de kreeft. Deze littekens zijn enorm omdat ze vanuit een emotie ontstaan en hierdoor gekoesterd worden. De kreeft trek zich opdat moment emotioneel terug van de persoon die dit veroorzaakt en vanuit een valse trots gebruikt ze haar schild als pantser om zich van het teveel aan emotie af te sluiten. Ze gaat als het ware boven haar eigen emotie staan en zet daarmee de ander op een onoverkomelijke afstand. De kreeft voelt direct de emotie van de ander, maar door het teveel aan emoties is het moeilijk om haar eigen emoties te durven voelen en te leven. Zij wordt opdat moment als het ware overspoeld door haar emoties en om niet te verdrinken sluit ze zich af. De behoefte van een kreeft om zelf met zorg omringt te worden is dan ook vaak erg groot. De kreeft is als een moeder, maar zoals iedereen heeft zij het als geen ander nodig om door haar eigen moeder en omgeving gekoesterd worden.

Ieder zonneteken staat natuurlijk ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen.

 

Tweeling (22 mei tot en met 21 juni)

De Tweeling is geboren in het luchtelement.

Ze neemt haar omgeving waar door te communiceren, ze praat, luistert, discussieert en denkt erover na of de feiten kloppen. Ze lijkt hierdoor nieuwsgierig maar ze bouwt op deze manier en door veel te lezen, veel feitenkennis op.

Een Tweeling reageert direct op gebeurtenissen in de buiten wereld maar checkt deze dingen ook met haar eigen binnen wereld. Ze analyseert feiten, wikt en weegt dingen tegen elkaar af, door dit te doen is haar mening objectief en komt ze moeilijk tot haar eigen visie. Haar mening is dan ook zelden persoonlijk gekleurd. Doordat ze dingen graag analyseert, vergelijkt, objectief blijft, zaken niet persoonlijk maakt en er dus vanaf een afstand naar kijkt, lijkt ze minder gevoelig voor emoties van haarzelf maar ook van anderen.

Ze neemt graag alles waar kan zich hierdoor minder snel richten op één doel. Doordat de tweeling graag analyseert kan ze soms niet tot een afweging komen en blijft hierdoor in de dualiteit hangen Ze lijkt hierdoor soms besluiteloos en niet doelgericht. Hier ontstaat dan twijfel op welke manier ze zaken kan en zal aanpakken. Het is dan ook de uitdaging voor een tweeling om een visie te ontwikkelen die ze doelgericht realiseert.

Een tweeling is heel gevoelig voor woorden en communicatie en kan goed schrijven. Ze kan dan ook als geen ander op een luchtige manier communiceren, met bijvoorbeeld woord grapjes. Dit doet ze vaak als zaken te emotioneel gevoelig worden, waardoor het soms lijkt dat emoties haar niet raken.

Maar ook voor dit sterrenbeeld geldt, je hebt ook nog 7 andere planeten die je beïnvloeden en je bent meer dan deze duiding alleen.

 

De zon in Stier (van 21 april tot 21 mei)

De stier is geboren in het element aarde.

Zijn manier om naar de wereld te kijken is dan ook heel concreet. Hij doet dit door zijn zintuigen te gebruiken. Kijken, ruiken, voelen, horen, proeven. Hij houdt van de natuur en alles wat het voortbrengt. Hij leeft in het nu.

De stier reageert niet impulsief maar neemt dingen in zich op en laat de dingen bezinken en alvorens hij reageert. Hierdoor lijkt een stier soms langzaam te reageren.

Doordat een stier heel aards is houdt hij van de dingen vanuit de basis opbouwen, steen voor steen. Hij kan concreet met een goed fundament bouwen, dit doet hij ook als het over structuren en processen gaat. Hij kan heel goed vorm geven aan ideeën van anderen als anderen alleen in het idee blijven hangen. Een valkuil van een stier kan zijn dat hij vanuit zijn zintuigelijke waarneming zaken opbouwt zonder de dingen metaal in de diepte te onderzoeken. Begrijpen de mensen om me heen wat ik wil opbouwen? Kunnen ze hierin metaal mee?

Een stier leeft in het nu en kan ook echt van het nu genieten, hij houdt van tastbare mooie dingen. Bijvoorbeeld bloemen, en huizen, maar ook lekker eten.

Als een stier eenmaal iets besloten heeft, hij heeft het dan goed doordacht. Dan kan hij erg vasthoudend zijn dit maakt hem voorspelbaar en heel betrouwbaar, maar soms ook koppig. Een valkuil kan zijn dat het lijkt dat hij te weinig meebeweegt en openstaat voor dingen die veranderen, hij moet ten slotte deze informatie eerst laten bezinken. Het is een leerproces om op deze zaken in een later stadium terug te komen en niet in onmacht te vervallen maar zaken vanuit zuiverheid en eerlijkheid te blijven benaderen.

Maar ook voor dit sterrenbeeld geldt, je hebt ook nog 7 andere planeten die je beïnvloeden en bent dus meer dan deze duiding alleen.

 

Zon in teken Ram (21 maart tot en met 20 april)

Een Ram is geboren in het element vuur.

Mensen geboren in het vuurelement zijn naar voren gericht dit betekent dat ze niet bezig zijn met het verleden of het heden maar zich richten op de toekomst. Ze bekijken zaken en zien onmiddellijk de mogelijk of onmogelijkheden van de dingen. Dit betekent nog niet dat ze voor deze specifiek benoemde mogelijkheid kiezen of dit willen, het benoemen van mogelijkheden en de verwarring over de keuze is dan ook dikwijls een valkuil in de communicatie met een persoon geboren in het vuurelement.

Een Ram reageert op prikkels van buitenaf, hij reageert onmiddellijk op deze prikkels dit maakt hem dikwijls impulsief het is dan ook moeilijk voor hem om eerst na te denken over wat hij gaat zeggen alvorens het uit te spreken. Dit komt omdat de energie van de prikkel niet eerst naar binnen gaat maar als het ware als een boemerang zich direct weer keert naar de persoon die de prikkel/ energie afgeeft. Hierdoor krijgt men soms de indruk dat de Ram wat bot is in zijn communicatie. De uitdaging voor een Ram is dan ook de informatie eerst te absorberen, innerlijk te verwerken in balans te brengen en daarna pas te reageren op het geen wat hij hoort of ziet.

Een Ram is geboren in een mannelijke energie hij weet duidelijk wat hij wil, hij is doelgericht, positief en ondernemend. Hij laat zich als hij iets wil ook niet door iets of iemand tegenhouden. Door zijn sterke wil en krachtige energie kan hij dingen bereiken die andere mensen nooit zullen bereiken. Dit proces kan hem heel eenzaam maken en er voor zorgen dat hij bijvoorbeeld niet onder een baas kan werken. Als hij andere mensen nodig heeft in dit proces dan zorgt deze energie er dikwijls voor dat hij alleen zonder enig overleg iets gaat doen en hij voorbij gaat aan het groepsproces. De uitdaging voor de Ram is dan ook de verbinding te zoeken met de andere mensen om hem heen, in een werksituatie of binnen een relatie, zodat er afstemming en daardoor samenwerking ontstaat.

Ieder zonneteken staat natuurlijk ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen.

 

Vissen (20 februari tot en met 20 maart)

Het vissensterrenbeeld behoort tot het waterelement. Dit wil zeggen dat mensen geboren onder het sterrenbeeld vissen bij uitstek mensen zijn die op de eerste plaats waarnemen met behulp van hun gevoel. Ze nemen als het ware sferen waar.

Als ze ergens binnen lopen dan voelen ze of de sfeer goed is. Bijvoorbeeld, ze zitten in een groep en een paar mensen hebben ruzie met elkaar maar ze spreken dit niet uit. De vis voelt dit onmiddellijk zonder dat er over gesproken is. Een vissenmens heeft dan ook onmiddellijk het gevoel iets te moeten zeggen zodat de verbinding tussen de mensen weer tot stand komt en zaken weer gaan stromen, opgelost worden. Ook is het belangrijk voor een vissenmens dat de ruimte waarin zij moet werken of is, goed aanvoelt soms betekent dit dat het bijvoorbeeld niet te opgeruimd moet zijn. Een vissenmens verzameld namelijk graag dingen om zich heen met een verhaal of emotionele waarde. Hierdoor lijkt een vissenmens al snel chaotisch.

Een vissenmens heeft ook een sterke verbinding met het collectief, het Al, de Kosmos, een vissenmens vindt de verbinding met alles om hem heen heel belangrijk. Zij maakt graag dingen zichtbaar die onzichtbaar zijn. Het liefst gaat zij erin op, dit doet zij door te mediteren en te dromen. Zij heeft een groot empathisch vermogen en lijkt de gevoelens van anderen belangrijker te vinden dan die van haarzelf. Dit is dan ook haar grootste valkuil. Haar grootste uitdaging in dit leven is dan ook zichzelf ondanks deze behoefte niet te verliezen. Zij dient zich bewust te worden van wie zij zelf is en haar eigen behoeftes bewaken. Nee, zeggen is dan ook een uitdaging voor een vissenmens.

Het zal dan ook te begrijpen zijn, dat als een vissenmens weinig identiteit heeft ontwikkeld, het voor andere mensen volkomen onduidelijk is, wat de verlangens van een vissenmens zijn. Zij weet dit immers dikwijls zelf niet eens, wie zij is of wat zij wil. Hierdoor lijkt zij gemakkelijk mee te bewegen.

Totdat zij zich heeft losgemaakt uit de stroom, de verbinding van alle dag en in stilte alles gaat verwerken. Het is dan ook belangrijk dat zij zich terug kan trekken. Zij analyseert en verwerkt dan haar gevoelens en komt tot inzichten en besluiten. De uitdaging voor een vissenmens is dan ook deze bij de volgende ontmoeting te delen.

Ieder zonneteken staat ook nog onder invloed van 7 andere planeten dus je bent meer dan deze beschrijving alleen.