Nare gebeurtenis in je leven, iedereen kent ze..

Iedereen kent het, er gebeuren dingen in je leven waar je geen vat op hebt. Het komt van buitenaf, het overkomt je, en je neemt het de rest van je leven mee. Het begint als een zware last, die zwaarder en zwaarder wordt na lang worstelen en er mee om leren gaan komt er licht in de duisternis. Totdat we het gebeurde uiteindelijk kunnen omarmen en geïntegreerd hebben. Misschien zelfs wel getransmuteerd als een tweede geboorte van je ware zelf.  Het duiden van Cheiron in je geboorte horoscoop kan je helpen deze gebeurtenissen te doorzien. Om het duiden van Cheiron te begrijpen dien je eerst te weten waarom Cheiron aan de hemel staat, daarom hieronder het verhaal (de mythologie) van Cheiron.

Cheiron, de gewonde genezer

Eerst wil ik jullie graag een kleinstukje meenemen in de mythologie van Cheiron en later zal ik vertellen wat mijn Cheiron mij vertelde zodat bij jullie de werking wat meer gaat leven.

De afwijzing. 

Cheiron is zoals je op dit plaatje al kunt zien een Centaur half mens en half paard. Dit komt doordat zijn vader (titaan Kronos) een paard was en verliefd was op zijn moeder (oceanide Philyra) een godin. Maar zijn moeder wilde niets van zijn vader weten en verafschuwde hem omdat hij een paard was. Zijn vader (tevens een god), veranderde zichzelf in een mens en verleidt zijn moeder. Op het moment dat Cheiron geboren werd, werd het zijn moeder duidelijk dat ze misleid was. Ze walgde van Cheiron en wees hem volledig af. Hij werd verbannen en opgevoed door de Centauri.

 Gebeurtenis van buitenaf, onafwendbaar, zonder dat je er invloed op hebt.

Vele jaren later leefde hij met vrienden, op een dag had een van zijn vrienden een strubbeling, waarbij er werd geschoten met pijl en boog. Een van de giftige pijlen raakte hem in zijn bovenbeen. Cheiron was inmiddels een wijs man en geroemd om zijn geneeskunde, maar wat hij ook probeerde, onderzocht en op welke manier hij ook zijn geneeskracht verder ontwikkelde. Hij kon zijn eigen wond, niet genezen.

Een van zijn vrienden (Prometheus) had van de Olympische goden het vuur gestolen voor de mensen om metaal te bewerken. De Oppergod  was hier zo boos over geworden dat hij zijn vriend vastketende aan een rots en iedere avond een arend naar deze vriend toestuurde om zijn lever uit zijn lichaam te eten om hem vervolgens weer aan te laten groeien. 

Transmuteren (het overgaan in iets anders Voorbeeld: `de alchemisten geloofden in de transmutatie van lood in goud)

Voor Cheiron was het ondragelijk om zijn vriend te zien lijden en hij kon zichzelf niet genezen van zijn ondragelijke pijnen veroorzaakt door de giftige pijl. Hij stelde de oppergoden voor om met zijn vriend te ruilen. Cheiron wilde Prometheus verlossen van zijn straf, onsterfelijkheid en vreselijke pijn. De oppergoden gingen hiermee akkoord. Hiermee veranderde Cheiron als eerbetoon in een sterrenbeeld aan de hemel.

Menu