Hypnotherapie

Met hypnotherapie kun je snel van vervelende gewoontes afkomen.

Op het moment dat ik voor het eerst met hypnotherapie in aanraking kwam was ik heel sceptisch zoals wellicht vele mensen met mij. Het beeld wat ik had was het beeld van wat de media geeft over hypnose. De media laat vooral zien dat mensen onder hypnose volledig de controle verliezen en wie wil er nu de controle verliezen over zijn eigen brein!

Niets is minder waar je krijgt juist de controle over brein terug. Ik zal je uitleggen op welke manier dit werkt, zie hiervoor het plaatje aan de rechterkant (mobiel boven). De blauwe wolk is je brein, de kleine groene cirkel is je onderbewuste en de cirkel eromheen geeft de kritische factor of je persoonlijk onbewuste weer.

In je onderbewuste zijn allerlei automatische handelingen opgeslagen, je kunt dit zien als een soort computer programmaatjes. Deze ontstaan omdat je dingen leert en je er vervolgens een automatisme van maakt. Dit kunnen ook verkeerde dingen zijn, waardoor er problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld:

- negatieve gewoontes, roken, teveel of ongezond eten

- angsten en fobieën

- slaapproblemen

- slecht zelfbeeld

- pijn

- stress

 

Bij de hypnotherapie word je in een trance gebracht. Het is net alsof je slaapt maar toch ook weer niet. Je ogen zijn dicht en je wordt naar een diepe ontspanning gebracht. Je kritische factor zorgt er bij bewustzijn voor dat alle programmaatjes in stand worden gehouden, door de trans zorgen we ervoor dat deze kritische factor tijdelijk wordt uitgeschakeld en gaan we met het onbewuste brein praten. 

In een voorgesprek gaan we samen afspreken wat we tegen je onbewuste brein gaan vertellen en wat voor nieuwe programmaatjes jij wil dat er gemaakt worden of herschreven.

Dat is alles. Vervolgens wordt je weer helemaal uitgerust wakker.

Wil je meer informatie neem dan gerust contact op via onderstaande link 

Contact

Anja Boom

 

Home

Wat is hypnose?

Helpt bij stoppen met roken, afvallen, weinig zelfvertrouwen, stress, faalangst, burn-out, bedplassen etc.. De mogelijkheden zijn oneindig.