4 niveaus van zijn

Als we onszelf voorstellen als een cirkel zijn er in deze cirkel vier niveaus van zijn.

1) Ons ik, persoonlijkheids niveau.

2) Ons onderbewuste

3) Ons zielsniveau

4) Onze opdracht van de kosmos.

De balans van de energie

Alles bestaat uit energie, voor ons het meest zichtbaar in de vorm van zwaartekracht. Als voorbeeld gebruikte ik al eerder eb en vloed wat iedereen kent van de zee en veroorzaakt wordt door de maan. Maar ook bij onze natuurkunde lessen op de middelbare school leren we al dat we zelf bestaan uit moleculen die bij elkaar gehouden worden door een bepaalde vorm van magnetische velden.

We worden ons steeds bewuster van deze enerigeën en zien dit terug in onze moderne "ziektes" ADHD, ADD, HSP, Burn-out en andere psycho-traumatische klachten etc.. we kunnen ons blijkbaar steeds minder afsluiten voor de enerigeën om ons heen of worden deze energieën/ krachten steeds sterker?

Of kunnen we deze energieën/ krachten steeds minder goed gebruiken/ controleren omdat we steeds verder van de natuur af komen te staan? Waar men vroeger op het land moesten werken, zitten we nu steeds meer achter onze laptop, games en vastgeplakt aan onze telefoon en juist in deze electronica zitten nog meer intensere magnetische energieen die de techniek hier bij elkaar heeft gebracht.

De natuur heeft duidelijk zijn eigen balans, verstoren wij deze balans. Dan zorgt de natuur voor herstel van wat wij verstoren. Wij ervaren dit soms als heel drastisch, maar zou dit komen omdat wij anders niet luisteren, niet meeveranderen, zodat de balans terug gevonden kan worden?

 

Energie beweging van de planeten om de zon in het universum

1e niveau, Invloed op onze geest, ons ik.

De 1e dimensie bestaat uit de twee lichten (zon en maan) en de persoonlijke planeten. Mars, Venus, Mercurius, Jupiter, Saturnes. Ieder licht en planeet brengt zijn eigen energie in het universum en vervolgens op aarde en in ons lichaam. Deze lichten en planeten zijn vastgelegd in onze geboorte horoscoop. Deze enerigeën hebben een directe werking op ons zijn ons karakter en onze geest (psyche). De ene persoon is gevoeliger voor deze enerigeën dan de andere persoon. We kunnen de werking in ons dagelijks leven herkennen door boosheid, liefde, praten, angsten, structuren, ontwikkeling, etc..

Vroeger waren we meer verbonden met de aarde we leefde meer in eenheid met de elementen in de natuur. (elementen, vuur, aarde, lucht en water) Onze voorouders als oerbewoners en daarna als boeren. We stonden op als het licht werd en gingen slapen als het donker werd. Door deze verbondenheid konden al deze enerigeën beter afvloeien naar de aarde. Nu in deze nieuwe tijd, leven we veelal binnen, achter onze electronica, laptop, tablet, telefoon, TV. Hierdoor verhogen we alleen maar deze energie-velden en vloeien we niet natuurlijk af. Ze worden ze opgeslaan in ons lichaam en omdat lichaam en geest een zijn ontstaan de nieuwetijd ziektes welke ik al eerder benoemde. (HSP, ADHD, ADD, burn-out en andere psycho-traumatische klachten etc.)

 

2e niveau, ons onderbewuste

De 2e dimensie bestaat uit ons onderbewuste, Pluto, Saturnus, Uranus, Neptunes, Vulcanus. De buitenplaneten staan voor deze energieën. Dit zijn de collectieve planeten. De zaken die ze weergeven spelen in het collectief. In de basis speelt het bij iedereen.

Maar ondanks dat wordt het gevoed door wat we meemaken en dit geeft de uitwerking een persoonlijk tintje.

Veel van wat we als kind of jong adolescent meemaken maar waar we nog niet aan toe zijn of wat we geen plek kunnen geven omdat het te emotioneel is, stoppen we weg in ons onderbewuste. Op het moment dat we hier wel aan toe zijn komt dit weer naar boven, dit gebeurd meestal in stukjes zodat we deze moeilijke dingen, stukje voor stukje kunnen verwerken. De ijsberg smelt dan als het ware, onderwater neemt het ijs op deze manier af. Hierdoor veranderd de verhouding bewust en onbewust als we ouder en wijzer worden. 

3e dimensie, onze ziel.

Het moment dat de bal niet meer stijgt maar valt is een voorbeeld van het keren van de energie. Keerpunt.

Ons lichaam is maar een tijdelijk omhulsel van onze ziel. De ziel treedt al voor onze geboorte in ons lichaam. Onze ziel brengt kosmische wijsheid mee in dit leven, deze zaken hebben we in eerdere levens geleerd. 

In onze horoscoop staat de Zon voor onze Geest, onze ik en de Maan voor onze ziel. Samen vormen ze in ons lichaam ons zijn. Samen maken ze we we zijn. De Maan reflecteert de Zon onze ik. Hierdoor ontstaat bewustzijn.

Deze energie werking in de horoscoop noemen we spirituele astrologie, zwarte lichten of een nieuwe moderne benaming diamant astrologie. In de horoscoop vindt men deze keerpunten van energie weergegeven door, de zwarte zon, de zwarte maan, priapus en de diamant. De hulppunten hierbij zijn het gelukspunt en cheiron.

Deze energieën worden als het waren gestuurd of begrensd door het universum. Het universum dat al vele decenia oud is. Energieën die worden opgebouwd en vele malen gekeerd deze keringen zijn via ons lichaam en geest in onze psyche waarneembaar, zorgen voor ontwikkeling en bewustzijn.

 

4e dimensie, onze opdracht van de kosmos.

Onze ziel heeft vanuit de kosmos een opdracht meegekregen. De opdracht en de omstandigheden hebben we meegekregen bij de terugkeer op de aarde. Ontstaan uit onze eerdere ervaringen, opgebouwde kennis. 

Voor deze opdracht hebben we allerlei subopdrachten meegekregen zodat we stap voor stap kunnen leren en de opdracht uiteindelijk vorm kunnen geven. Soms gaat het niet in een keer goed en wordt de subopdracht keer op keer aangeboden tot we voldoende ervaring hebben opgebouwd.

De Maansknopen geven dit pad in de horoscoop weer samen met de Draak en het Beest. Het Beest zorgt dat er beweging blijft in het proces waarbij de Draak graag het punt van perfectie wil vasthouden.

Wil je weten op welke manier deze energieën bij jouw werken?

Als je, je meer bewust bent van de manier waarop deze energieën in jouw lichaam en geest werken dan kan dit enorm helpen in je dagelijkse leven. Je kunt dan leren wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Je krijgt inzicht in waarom je ze hebt afgewezen en hoe je om kunt gaan met problemen die je tegenkomt en waarom bepaalde problemen zich blijven herhalen.

Vind je het leuk om hier iets meer van weten of vind je het leuk om hier mee te leren werken dan kun je hieronder een mail naar mij sturen of mijn pagina bekijken www.searchtodevelpment.nl

Contact