Het spel van de Zon en de Maan

De tekening hiernaast laat het spel zien tussen de Zon en de Maan die om de aarde heen draaien. De Zon staat voor ons ego, het bewustzijn hier op aarde. De Maan staat voor onze ziel, het deel in ons waar we ons niet van bewust zijn. De aarde staat voor ons lichaam. De zwarte lichten zijn de snij- en keerpunten in deze afbeelding. Ze geven momenten aan in je leven die ervoor zorgen dat delen van je ziel worden aangeraakt en tot bewustzijn komen. Dit zijn momenten waarvan je ontzettend veel leert, maar deze momenten zijn niet altijd gemakkelijk.

https://www.vzla.nl/index.php?page=zoek-een-astroloog

Het pad van de Ziel

Het pad van Essentie

Mijn eerste contact

Op het moment dat ik voor het eerst van de zwarte lichten hoorde in de astrologie, vond ik dit een beetje spookie.
In een van de eerste presentaties die ik gaf over de zwarte lichten, heb ik als voorbeeld de zuigkracht van een orkaan gebruikt om de kracht van dit punt uit te leggen. Vervolgens kwam ik er achter dat het vissensterrenbeeld soms ook dezelfde draaiing laat zien. Gelijk aan het wormgat in de kosmos. Alles valt dan samen zoals Jung in zijn boeken, de synchroniciteit beschreef. Er is meer tussen hemel en aarde. Het feit dat ik het spookie vond en er angstig over was gaf aan dat ik bang was voor de donkere dieptes in mezelf. Ik was bang voor de zuigkracht, die me in mijn diepste emoties kon trekken. Doordat deze momenten in mij aangeraakt werden heb ik de dieptes in mezelf mogen ontdekken. Beetje bij beetje heb ik mogen leren dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn diepste emoties, ze vertellen mij namelijk waar het leven echt over gaat.

  • De zuigkracht van een orkaan.

  • Het oog van een orkaan.

  • De zuigkracht van het zwarte gat.

    https://www.nu.nl/268617/video/astronomen-presenteren-eerste-foto-ooit-van-zwart-gat.html

chaos

In veel gevallen wordt chaos benoemd als iets negatiefs. Het wordt ook benoemd als en negatieve karakter trek van het vissensterrenbeeld. Ik als vis word dan ook helemaal blij van de mythologie van de god Chaos, zie op het plaatje zijn energie afgebeeld. (Wormgat in het heelal).

Chaos betekent 'leegte, is in de Griekse mythologie het Niets waaruit de eerste goden ontstonden. Chaos wordt wel voorgesteld als een bodemloze leegte waar alles eindeloos 'valt'; niet naar beneden, want er is geen enkele oriëntatie mogelijk, maar alle kanten op. Uit deze uitgestrekte malende wanorde ontstond orde in de vorm van Nacht, Duisternis, Aantrekkingskracht, Onderwereld en Aarde. Aarde maakte vanuit haar oorsprong Bergen, Zee en Hemel; Nacht en Duisternis maakten samen Ether en Dag. Niets, iets, heelheid. https://nl.wikipedia.org/wiki/Chaos_(Griekse_mythologie) 

In de Chaos ontstaat de onbewuste nieuwe ziel, je geboorte. In de Chaos ontstaat alles, liggen alle zaden als het ware opgeslagen om uit te groeien tot materie, door ervaring kun je alle zaden in jezelf tot ontwikkeling brengen, laten groeien. In de Chaos in de wereld, je werk, je directe omgeving, liggen ook alle zaden die je tot ontwikkeling kunt brengen, laten groeien. Chaos is NIETS, IETS, een energie om tot heelheid te komen.

Is dit niet een hele mooie manier om chaos te ervaren?

We zien de Wereld om ons heen van tijd tot tijd als een grote chaos. We verliezen allemaal wel eens de controle, in ons werk, in ons gezin, het dagelijks bestaan. Als je dan op deze manier naar de chaos waarin je verkeerd kunt kijken, dan kun je de chaos omarmen en de kansen tot ontwikkeling zien.

Dankjewel synchroniciteit dat je mij dit vandaag hebt laten zien. Ik als vis, opzoek naar heelheid in 2019, bij het trekken van de tarot kaart O De Dwaas.

Live is Vortex

Dit filmpje is een weergave van de draaiing van de planeten om de aarde. Een mooie weerspiegeling van het leven dat als het ware om je heen draait, met al zijn gebeurtenissen en emoties. Een oneindig proces, gelijk aan het oneindig proces van je ziel.