Coronavirus

De vraag die we ons nu massaal stellen is, hoelang gaan we last hebben van het coronavirus in Nederland? Een mooi moment om de horoscoop van Nederland te bekijken.

28 februari 2020; is de eerste besmetting in Nederland. Ik ga kijken wat er in het achtste huis van de Radix van Nederland staat, dit is het huis van onze diepste gevoelens, macht, seks, dood etc. In de horoscoop van Nederland zien we dat Mars (planeet van oorlog en strijd) op de cusp van het 8e huis staat. Mars is heer van 11, huis van onze sociaal maatschappelijke zaken en klassieke heer van 6, huis van onze gezondheid.

Deze cusp en planeet wordt op dat moment aangeraakt door Jupiter de planeet die de neiging heeft om zaken groot te maken om zo uiteindelijk tot ontwikkeling te komen. Verder zien we in de transit de planeten Pluto en Saturnus al in het 8e huis staan en we zien dat de transit van Mars eraan komt. zie afbeelding 1.

15 maart 2020; het stellium van planeten in het 8e huis loopt naar elkaar toe. Mars, Jupiter, Pluto en Saturnus. Strijd, groot, dood, transformatie, normen en waarden, verantwoordelijkheid. Alle energieën komen bij elkaar in het 8e huis, de eerste kantoren gaan dicht door besmetting en onze premier kondigt aan het volk toe te gaan spreken. Het is ernst. Zie afbeelding 2.

19 maart 2020; de maan geeft zijn reflexie op dit stellium. We worden ons als Nederlanders bewust van de ernst van de situatie. Het virus verspreid zich niet maar wij verspreiden het virus. 1,5mtr afstand, geen handen, we worden ons bewust van de ernst van de situatie.

24 maart 2020; de planeten Mars, Pluto, Jupiter staan conjuct op elkaar. Strijd, dood, diepe emotie, groot. zie afbeelding 4 en afbeelding 5. We hebben vele doden te betreuren waar we geen afscheid van mogen nemen, Nederlanders zijn in rouw.

3 april 2020; Mars is gelukkig over heel het stellium heen maar staat nog steeds in het 8e huis. Saturnus staat ook nog steeds in het 8e huis maar niet meer in zijn eigen teken maar in Waterman. Hij kondigt hiermee veranderingen aan, zaken worden niet meer zoals ze altijd geweest zijn. Pluto en Jupiter zijn nog steeds conjunct, de dood en diepe emoties zijn nog steeds aan de orde van de dag.

Toekomst; Pluto en Jupiter blijven nog lange tijd in het 8e huis staan ze lopende de komende maanden een beetje uit elkaar maar vervolgens gaan ze retro-graden lopen en komen ze weer tot een volle conjunctie op 7-7-2020.  Vervolgens loopt Jupiter nog verder terug en keert weer om vervolgens ontstaat er op 12-11-2020 weer een conjunctie van beiden planeten. Pluto en Jupiter zijn ook beiden heren van het 6e huis, het huis dat over onze gezondheid gaat. Begin 2021 gaat Jupiter en Saturnus uit het 8e huis om vervolgens het zwarte maan kanaal in te gaan en hier transformatie en bewustwording te brengen. Maar Pluto blijft nog jaren achter in het 8e huis.

  • Transit 28-2-2020

  • Transit 15-3-2020

  • Transit 19-3-2020 Maan

  • RIVM

  • Transit 24-3-2020

  • Transit 3-4-2020

Update 13 november 2020

Hoe was het ook alweer, Jupiter, planeet van ontwikkeling en visie, maar ook van ziekenhuizen, bijheer in de horoscoop van Nederland over het 6e huis onze gezondheid, maar ook bewustzijn. Pluto, planeet van transformatie, onderste steen moet boven komen, dood en verderf, in de horoscoop van Nederland heerst ook deze planeet over het 6e huis, onze gezondheid en bewustzijn. De conjunctie van deze twee planeten samen met Saturnus gaf het begin van het coronavirus in Nederland aan. saturnus planeet, van tradities, oude structuren, opvoeding, gewoontes, hiërarchie, concreet vormgeven.

Ondertussen houdt het coronavirus als pandemie ons al maanden in de greep. Mijn duiding in april hierboven gaf aan dat we op 12 november de laatste conjunctie van Jupiter over Pluto hebben mogen ervaren. Mooi is het dan ook dat juist in deze dagen het bekend is geworden dat er naar alle waarschijnlijkheid een vaccinatie tegen het virus is ontwikkeld. Mooi is het dan dat de aantal besmettingen op dit moment fors omlaag gaan en het reproductie getal onder de 1 komt. Jupiter, lijkt de transformatie van Pluto, dood en verderf te hebben overwonnen. 

Zijn we er al, Nee nu komt het op veranderen aan, Pluto in het 8e huis wil namelijk de onderste steen boven krijgen, als het gaat over onze gezondheid en onze concrete manier van leven. Jupiter gaat nu vervolgens over Saturnus. De planeet van oude structuren en gewoontes, die we blijkbaar blijvend moeten veranderen. De vraag die we ons nu dan ook zullen moeten stellen is zijn we bereid dit te doen? Hoe gaan we dit vormgeven is de vraag van Saturnus. 

Met kerst gaat Jupiter voor het laatst over Saturnus, ik verwacht dat we dan de noodzaak van veranderen tot ons is doorgedrongen. Jupiter gaat dan vervolgens het teken Waterman in, waarschijnlijk gaat Jupiter ons dan helpen in onze ontwikkeling om vorm te geven aan een nieuwe gezonde manier van leven.

Pluto (in 8e huis) blijft nog tot 2023 bezig met ons vertellen wat we allemaal moeten veranderen, wat allemaal niet goed gaat, daarna helpt hij tot 2028 mee (in 9e huis) om ons inzicht te geven in de nieuwe manier van gezond samen leven.

Geweldig dat de kosmos ons laat zien waar onze uitdagingen liggen en wat we ermee moeten.