Het pad van Essentie

Waarom ik, waarom ben ik verbrand met 23 maanden en kan ik niet lopen zonder schoenen, dat is de vraag die 50 jaar door mijn hoofd heeft gespeeld. Dit was ook de vraag die ervoor zorgde dat ik me in de analytische psychologie van Jung ging verdiepen en dit was de vraag die ervoor zorgde dat ik astrologie ging studeren. Op deze vraag kreeg ik zomaar geen antwoord. Het duurde jaren voordat ik er achter kwam wat de datum was van de dag van het ongeluk, de tijd bleef een schatting. Gevolg transits en progressies met mijn radix bevestigde het ongeluk niet en mijn zoektocht en studie verdiepte zich en dreef me voort.

In mijn horoscoop staan zaken dominant:

1)     Maan in stier, vasthoudendheid is een van de dingen waar ik me goed bij voel, opgeven komt niet in mijn woordenboek voor.

2)     Mijn Zwarte Maan staat in het 8e huis in steenbok. 8e huis, ik blijf zoeken totdat de onderste steen bovenkomt, opgeven komt niet in mijn woordenboek voor.

Steenbok, ik ben een aanhanger van de analytische psychologie van Jung en geloof in synchroniciteit en als het nog niet de tijd is omdat… dan dien ik nog even door te zoeken, dan heb je nog iets te leren. Plus de zwarte maan heerst over steenbok, dus dit wordt bekrachtigd.

Dus opgeven komt niet voor in mijn woordenboek. Ik ben dankbaar voor deze standen in mijn horoscoop, die hebben me al heel ver gebracht.

En nu... Pluto conjunct Saturnus en Jupiter met mars eroverheen de grote conjunctie in mijn achtste huis in mijn zwarte maan kanaal en Neptunes op mijn Zon. Is het de juiste tijd en komt blijkbaar het antwoord.

Pluto, als onderzoeker, Saturnus als tijd, Jupiter als leraar en positieve ontwikkeling. Neptunes de nevel trekt op het antwoord op de vraag wordt zichtbaar. Wat is astrologie toch mooi.

Ik hoop dat mijn verhaal ook voor de "ongelovige" het inzicht geeft dat astrologie een "een weten” is.

Boek jij kiest liefde; verborgen verhalen in het licht. Boek jij kiest liefde. Hierin wordt het verhaal van mijn jongste zus, mijn moeder en mij beschreven. Ook vertelt ze hoe de astrologie duiding haar heeft geholpen haar trauma te verwerken.

Consult George Bode 2015

In mijn zoektocht ben ik in 2015 op consult gegaan bij George Bode. Ik vond dit super spannend en had er ook hele hoge verwachtingen van. Ik heb het consult dan ook opgenomen en vele malen terug geluisterd tot het kleinste detail. Want ik wist dat in dit consult ergens een deel van het antwoord op mijn vraag zat verborgen. Ik was opdat moment al bezig met een studie bij Monique Leurink over de zwarte maan, waar zij mij vooral aanspoorde om mijn visseninvloeden verder te ontwikkelen door veel met afbeeldingen te werken en met meditaties, was ik toch op zoek naar de steenbok aspecten. George vertelde me hoe dominant mijn zwarte maan in steenbok in acht was, hij vertelde me dat iemand met een dominant 8e huis niet ontkomt aan bijna dood ervaringen. Hij vertelde me dat het verbranden van mijn voeten (mijn bijna dood ervaring) nodig was om ervoor te zorgen dat ik naar mijn priapus ging om mezelf op aarde neer te zetten. Hij vertelde me dat mensen die op hun zwarte maan bleven autistisch gedrag lieten zien. Toch heeft het nog jaren geduurd voordat dit stuk in mij volledig tot bewustzijn kwam. Dankjewel George.

Datum en tijd van het ongeluk

De datum van de dag van het verbrandingsongeluk is jarenlang voor mij onbekend geweest. Mijn moeder vertelde me het was iets voor je tweede verjaardag maar de datum en tijd was haar onbekend. Op een dag jaren geleden werd ik ernstig ziek, ik had wondroos gekregen aan een van mijn verbrande voeten. Mijn voet werd een keer zo dik en vol met blazen, het wondvocht liep er met stralen af. Het ging veertig dagen heel slecht met me en het bizarre was dat me dit via de televisie werd verteld. Ik vroeg me af hoelang de situatie zou duren en precies opdat moment zette ik onderstaand verhaal aan op TV. (Synchroniciteit van Jung)

Veertig jaar zwierf het volk Israël door de woestijn op zijn tocht naar het beloofde Land. Veertig dagen verbleef Mozes op de berg, toen hij de Wet in tien geboden van God ontving. De profeet Elia ondernam een tocht van veertig dagen naar de berg, waarop God hem zou verschijnen.

Bij de nacontrole in het ziekenhuis vertelde de dermatoloog me, hij zat het voor te lezen uit mijn dossier, je bent op 4 februari 1967 binnen gebracht. Het heeft heel lang geduurd voordat je in het ziekenhuis was, je bent om 14:00 binnengebracht.

Later heb ik nog een kopie van het dossier opgevraagd maar ik heb het nooit gekregen, ze vertelde me dat ze het hadden vernietigd.

Door het coronavirus heb ik tijd om me weer iets meer te verdiepen in de astrologie. In het dagelijkse leven wordt ik meestal meegenomen in de sleur van alledag. Veel werken, yoga, sporten, kleinkinderen en dan als er ergens tijd en energie over is gaat mijn aandacht naar astrologie. Nu, bij het coronavirus, geen sporten, geen yoga, geen bezoek aan de kleinkinderen, geen bezoek aan mijn ouders...heb ik tijd! Tijd voor astrologie. Als snel kreeg ik een melding in mijn mail over een Webinar (van Peter Saarloos) over transits en progressies en de levensloop van de horoscoop. Leuk om mijn kennis weer even op te halen en me in astrologie te verdiepen. Zoals alle astrologen alles wat we doen passen we in eerste instantie toe op onze eigen horoscoop, dus al snel was ik weer, voor de zoveelste keer met transits en progressies in mijn eigen horoscoop bezig en natuurlijk met het moment van het ongeluk, want dit moest toch terug te vinden zijn in de progressies en transits. Maar ook nu leek ik weer op een dood spoor te komen. Tot het laatste Webinar waarbij de prenatale fase in de horoscoop weer voorbij kwam. Dus ik weer bezig met wanneer ben ik dan verwekt en wat zie ik dan daarvan terug in mijn horoscoop. De progressies en transits leverde niets op, maar toen bedacht ik me weer de manier van "Eg Sneek" die had ik een aantal maanden geleden via Messenger gesproken en hij had me een hele uitleg gegeven. Dus Planetdance weer geopend en weer op zoek naar de prenatale tijd en waarachtig ik vond een aanknopingspunt, zie bijlage rechts. De datum van het ongeluk kwam in beeld en als ik doorklik de tijd van de gebeurtenis. Dankjewel Eg Sneek!

Maan conjunct Pluto. Maan is moeder, Pluto een diepe emotionele gebeurtenis die tot transformatie leidt.

En opeens had ik een datum en een tijd. 4-2-1967 12:50:38

Progressies van het moment 4-2-1967 12:50:38

De progressies ten tijde van het ongeluk,

De S- Maan levert nog steeds niet een overtuigend bewijs. De Maan en Mercurius staan eigenlijk net iets te wijt in orb van mijn asc. (ik heb overwogen mijn geboortetijd terug te zetten naar 11:30, maar ben hiervan terug gekomen)

S-Maan 00'47'55; S-mercurius 00'29'38; Radix asc 02'40'16

Maar samen met S-Mars 18'47'32 die terug gelopen is naar het Radix knopenkruis en conjunct staat mijn Radix Draak 18'30'33 en oppositie S-Zon en Radix Cheiron.

Mijn leven werd opdat moment wel even gestold, stil gezet. Ik kon met mijn 23 maanden lopen maar daarna een klein jaar niet meer. Het tiende huis waar mijn Zon staat en Cheiron conjunct, de rest van mijn leven was en bleef ik gehandicapt door dit moment. In deze maatschappij moet je als gehandicapte vechten voor een plaats, mijn dominante zwarte Maan en Maan worden hierdoor de rest van mijn leven aangesproken op hun dominantie. Mijn gereedschap vasthoudendheid, doorgaan tot de onderste steen boven komt.

Maar waarom brengt dit moment me dan toch naar mijn Priapus in 1e proces in 1e huis en 2e proces 2e huis. Vanaf dit moment moest ik het zelf doen. Op het moment van het ongeluk was mijn moeder afwezig. Op het moment dat ik in het ziekenhuis lag, op sterven, heb ik er zelf voor gekozen te blijven en er alle slangen af getrokken. Ik moest zelf, ondanks alle pijn, de kracht van veilig zijn, bij mezelf zoeken, alles opnieuw opbouwen steen voor steen. Ik moest opnieuw leren lopen, vanaf dat moment heb ik voor alle stappen die ik zetten in deze wereld met pijn (lichamelijk en geestelijk) moeten vechten. Vechten om gezien te worden, vechten om gehoord te worden, vechten voor een plek in deze maatschappij, en ieder gevecht bracht me weer tot het punt dat ik de kracht uit mezelf moest halen, dat niemand het voor mij ging doen.

Ik kan nu zeggen, het heeft me heel ver gebracht, het heeft me heel veel gebracht, het heeft me alles gebracht, misschien zelfs wel heelheid als dat überhaupt te bereiken is. Ik heb me neergezet op deze aarde. Het gevecht heb ik nu achter me mogen laten. Door de Cheiron return heb ik het gevecht los kunnen laten geholpen door Tr-Neptunes over mijn Zon. Maar… zonder mijn Maan in Stier en mijn Zwarte Maan in Steenbok 8e huis was dit niet gelukt. Gelukkig heeft het AL het gereedschap erbij gegeven.

 

Transit 04-02-1967 12:50:38

De S-Maan mag niet helemaal meedoen, omdat hij iedere dag deze punten raakt, maar in combinatie is hij toch ook indrukwekkend. 

S-Maan 16'40'44 vierkant R-Zon 16'39'09; R-Mars 19'32'47; R-Pluto 14'59'14

 

 

Maar dan vinden we indrukwekkende standen:

S-Satures 26'53'44; S-Mercurius 27'22'31; S-Jupiter 27'27'57; S-Mars op mijn MC 27'27'27.

 

Satures, heer 7 en heer 8, het huis waar mijn Zwarte Maan staat, zelf staat hij in het 10e huis.

Mercurius, heer 5 en bijheer 12, zelf in het 10e huis ongeaspecteerd, maar s-conjunct MC

Jupiter, heer 6 en bijheer 12, zelf in 12e huis

Mars, heer 6 en heer 11, zelf in 4e huis

Zoals jullie vast weten, gaat heer vijf over je identiteit, het zesde huis gaat over gezondheid, zevende huis de verbinding met de ander, het achtste huis de diepste emoties; dood, macht, onderste steen boven, tiende huis de maatschappij en je ambities, elfde huis sociale maatschappij hier ontmoet je gelijk gezinde, twaalfde huis het huis van de vissen en van benen van occulte zaken van het AL.

 

Vanaf dat moment heb ik moeten vechten voor mijn bestaan in de maatschappij en voor mijn ambities. Mijn lichaam was verminkt, mijn voorvoeten verwijderd (Saturnus in vissen). Mijn identiteit, was voortaan gehandicapt. Mijn symbiose met mijn moeder werd ruw verbroken. Ik moest vechten voor mijn leven.

 

En of het niet genoeg is.

S-Zon 14'58'18 inconjunct R-Pluto 14'59'14

Zon heer 3 en heer 4

Pluto heer 6

 

Het derde huis, broers en zussen, het vierde huis gaat over de familie en de wortels van je bestaan, het zesde huis over gezondheid en praktische zaken en persoonlijk bewustzijn.

Door deze standen werd mijn hele horoscoop geraakt en al helemaal als ik er ook nog de mundane huizen bij betrek.

Mijn hele leven stortte dan ook op dat moment in, er is een voor het ongeluk en een na het ongeluk. Het ongeluk had ook grote gevolgen voor mijn familie, ons gezin. Mijn oudste zus heeft me samen met mijn moeder gevonden, ze heeft hier jaren nachtmerries van gehad. Mijn jongste zusje was pas 7 maanden en heeft veel aandacht van mijn moeder moeten missen. Maar het heeft ons allemaal veel persoonlijk bewustzijn gebracht.

 

En uiteindelijk een heel leven,

Met dank aan mijn ouders, mijn zussen, mijn man, mijn kinderen, mijn kleinkinderen en alle mensen om me heen.

 

  • Progressies moeder

  • Transit zus

  • Transit zusje