Hoe werkt Tarot?

Ik wil je graag iets meer vertellen over Tarot omdat ik merk dat tarot een soort taboe heeft. Het wordt denk ik een beetje als Hokus Pokus gezien en dat vind ik jammer. Tarot kan namelijk heel goed helpen je gedachten te ordenen als je problemen hebt waar je niet uit komt omdat ze in je onderbewustzijn spelen.

Carl Gustav Jung is niet alleen de grondlegger van het begrip synchroniciteit, maar ook van de symbolen taal. Dit zijn twee elementen die in de tarot legging worden gebruikt. Psychologie Jung

Jung gebruikt het begrip synchroniciteit als ‘een bijzondere samenloop van omstandigheden in de tijd van twee of meer niet-oorzakelijke met elkaar verbonden gebeurtenissen die eenzelfde zin en betekenis hebben’.

Bij de symbolen taal heeft Jung het over archtype, ieder type staat voor bepaald gedrag.

Beroemd is Jungs voorbeeld van een behandeling sessie met een patiënte die hem een droom vertelt waarin een scarabee voorkomt. Terwijl zij dit vertelt, wordt er tegen het raam van de kamer getikt. Als Jung het raam opendoet vliegt er een scarabeeachtig insect naar binnen, in het betreffende jaargetijde een zeldzaamheid. De vrouw is zo perplex door dit toeval dat al haar weerstand waardoor de therapie al enige tijd vast zat, doorbroken wordt en deze gebeurtenis gelijktijdig ook een doorbraak in de therapie betekent. Overigens is de scarabee in de Egyptische mythologie een klassiek symbool van wedergeboorte, wat de patiënte niet wist.

De tarotlezer, heeft geleerd de symbolen van de kaarten te lezen. Iedere kaart in de kleine Arcana staat voor een bepaald menselijk gedrag. De kaarten van de grote Arcana staan voor karakters van mensen.

Dus eigenlijk is het niet meer dan een symbolen taal lezen en dat de juiste kaarten vallen dat heeft met synchronisiteit te maken. 

Maar wat is dan synchronisiteit, mijn inziens heeft dit te maken met energieen in de tijd die elkaar aantrekken. Net zoals de mens bestaat uit moluculen die niet uiteenvallen en er eb en vloed bestaat. Energieen die je niet kunt zien maar er wel zijn. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein

 Ook astrologie is een symbolen taal, die je kunt leren lezen en die je heel veel over jezelf kan vertellen. Je leert dan jezelf kennen en begrijpen en dat maakt een wereld van verschil.

Hieronder mijn drie helden.🙂

 • Albert Einstein 14-3-1879

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein

  Nobelprijs Natuurkunde.
  Hij was dyslectisch.

 • Carl Gustav Jung 26-7-1875

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung

  Analytische psychologie.

 • George Bode 7-1-1934

  http://www.zwarte-maan.nl/biografisch-astroloog-georgebode.htm

  Astroloog, leeft nog. Hij heeft de structurele astrologie met de zwarte lichten naar Nederland gebracht.

Kaartlegging of reactie

Als je een kaartlegging wilt aanvragen mail dan naar searchtodevelopment@gmail.com

Contact

Opmerkingen

10.04.2021 23:19

Cathy

Doe je ook een kaartlegging?

11.04.2021 16:25

Anja

Ja hoor, kan via Skype als je wilt?