Kind

Dikwijls maken we als kind dingen mee die we niet kunnen verwerken. Soms kunnen zaken die voor een volwassen klein lijken hele grote gevolgen hebben in het leven van kinderen, jong volwassenen en volwassenen. Ons overlevingsmechanisme zorgt er dan voor dat we de emoties die erbij horen wegstoppen diep in ons zelf. We sluiten als het ware onze emoties op achter een deur of een betonnen muur. We bouwen in onze psyche allerlei mechanismes in om ze hier te laten. 

Maar helaas wat eerst voor ons werkt om te overleven, zorgt in ons volwassen leven dikwijls voor grote problemen. Dit wordt veroorzaakt doordat we niet onszelf kunnen zijn of durven zijn. Ons innerlijke kind is te beschadigd.

De gevolgen hiervan zijn groot. We functioneren niet zoals we willen als kind,  jong volwassenen of als volwassenen. We krijgen leerproblemen, we krijgen problemen bij het vinden van een partner, we krijgen problemen op ons werk, of bij het opvoeden van onze eigen kinderen.

Symptomen kunnen zijn burn-out, boosheid, verdriet, je niet geliefd voelen, afzondering.

Herken je dit en wil je hierbij geholpen worden bel me dan.

Ik ben ervaringsdeskundige en kan je helpen als hypnotherapeut in combinatie met Reiki.

Ik heb zelf als kind een verbrandingstrauma, maar het kunnen ook zaken zijn die minder groot lijken, zoals bijvoorbeeld, pesten, gescheiden ouders. Het kan zelfs zo zijn dat je helemaal niet weet wat de oorzaak is.